Wednesday, 4 April 2012

TIPS DIETSahabat wanita yang saya hormati,

Fikirkan sejenak..

"Mengapa hospital-hospital tidak menggunakan 'Produk Kuruskan Badan' yang dikatakan berkesan untuk mengubati obesiti dan masalah kegemukan orang Malaysia?"
Pssstt.. Kalau berkesan, dah tentu pihak hospital 'borong' produk tersebut dan berikan kepada mereka yang obesiti dan hadapi masalah kegemukan. Betul tak?

Saya akui, saya sendiri ingin kelihatan menawan, anggun, cantik, berseri dan langsing pada setiap masa. Kalau boleh, saya tak nak pun orang tengok saya 'selekeh' dan tidak terurus.
Bila saya tanya kawan-kawan saya yang lain, mereka juga sependapat dengan saya. Dan saya yakin, anda juga mempunyai fikiran yang sama walau berapa pun usia anda sekarang.
Oleh kerana itu, ramai wanita yang sanggup berhabis duit untuk menjaga ketrampilan diri dengan berkunjung ke pusat kecantikan atau kesihatan atau pelangsingan badan.
Anda mungkin katakan anda tak pergi ke tempat-tempat macam tu. Kalau anda tak pergi sekalipun, mungkin anda ada ambil ubat atau supplemen yang menjanjikan kecantikan diri. Contohnya pil diet.

Situasi Paling Menakutkan!


Perkara yang paling menakutkan seorang wanita adalah MASALAH KEGEMUKAN!
Atau saya salah?
Yelah.. Kalau dilanda masalah kegemukan, macam-macam yang anda fikirkan. Baju tak muatlah.. Takut orang 'mengejek' andalah.. Takut tak ada lelaki yang sukakan andalah.. Takut suami cari wanita lain..
Dan macam-macam lagi yang merunsingkan fikiran anda dan buatkan anda sering berfikir "macam mana nak kurus ni?"
Hmm.. Macam mana isu gemuk ni boleh timbul dalam hidup seorang wanita? Mungkin..

Anda makan secara berlebihan sebab kadang-kadang anda stress. Jadi, anda pun makan banyak malah tak seimbang.
Anda mengamalkan pemakanan diet yang salah dan tidak mengikut panduan yang betul.
Anda tidak selaraskan waktu makan. Ada masa anda makan tengahari pukul 1 petang. Masa lain pula anda makan tengahari pukul 3 petang. Sibuklah katakan..
Anda abaikan sarapan dan makan malam. Sebabnya, anda takut gemuk tetapi lain pula jadinya.
Anda mempunyai lebihan lemak dan air dalam badan. Tetapi anda tak tahu macam mana nak singkirkannya.
Kadar metabolism anda rendah tetapi jumlah kalori yang anda ambil setiap hari tinggi. Macam mana tak gemuk?
Sistem perkumuhan anda tidak bekerja dengan baikdan tidak mampu untuk buang 'benda-benda' yang tak berguna dengan sempurna.
Anda tidak mengawal kalori yang keluar dan masuk ke dalam tubuh badan anda.
Badan anda kembang dan tidak susut-susut selepas melahirkan anak!

Anda Tak Nak Ke Macam Ni?Jika anda mempunyai suami dan suami anda mengucapkan kata-kata tersebut kepada anda ataupun jika anda belum berkahwin kata-kata ini diucapkan kepada anda oleh tunang ataupun teman lelaki anda. Jadi saya ingin bertanya..

Apa Perasaan Anda?


“ Malulah nak jawab…” Malu-malu pulak.. Ok kalau malu tak mengapa kerana saya sudah boleh agak apa jawapannya.
Dalam hati setiap wanita, saya pasti mempunyai keinginan yang tinggi untuk kelihatan langsing dan berseri namun apabila dizahirkan mungkin sebahagian wanita akan berkata:

" Mimpi ajelah kalau nak suami saya ucapkan kata-kata tersebut pada saya. Tengoklah badan saya… dah tak boleh nak kurus dah… "

“ Kalau tak ada RM2000 sekurang-kurangnya jangan sebut-sebut nak dapat badan yang langsing. Itu belum lagi kalau nak serikan wajah… “
“ Tak percayalah… mana boleh kurus kalau tak makan jamu atau pil diet…”
“ Tak payahlah nak cantik-cantik… akak dah lanjut usia, anak-anak pun dah besar. Nak buat apa kelihatan langsing lagi…”

Itulah jawapan biasa yang saya terima..
Sebab apa itu jawapan biasa? Ini disebabkan oleh pemikiran yang tertanam diminda sesetengah wanita hari ini. Pemikiran yang mengatakan untuk memiliki badan langsing serta wajah yang berseri:

Adalah sesuatu yang sukar dan menyusahkan!

Harus keluarkan wang yang banyak kerana kosnya yang tinggi!

Tiada cara lain melainkan dengan mengambil jamu atau pil diet serta ubat-ubatan!

Tidak perlu apabila usia semakin meningkat!

Jadi di sini, saya akan menolak segala pemikiran karut tersebut dan menekankan bahawasaya ada satu rahsia yang boleh membantu anda bagi memiliki badan langsing serta keserian wajah seperti yang anda idam-idamkan..
..dengan cara menguruskan badan yang lebih mudah dan praktikal juga tanpa membelanjakan wang yang banyak serta melakukan proses rawatan rumit itu lagi.
Pergilah ke mana-mana pakar kesihatan mahupun pakar kecantikan dan tanyakan pada mereka apakah cara terbaik untuk memiliki badan yang langsing, sihat serta wajah yang berseri. 
Saya pasti pakar-pakar tersebut bersepakat dengan mengatakan ‘DIET’ yang betul.

“ Hmm… ingatkan apa tadi rupanya ‘DIET’… kalau ‘DIET’ aku tahulah… “ , NANTI! jika inilah respons anda, ada satu perkara yang ingin saya kongsikan..

Memang betul, semua orang tahu apa itu ‘DIET’ tetapi berapa ramaikah yang tahu bagaimana melakukan ‘DIET’ yang betul dan berkesan khusus bagi para wanita yang ingin kelihatan langsing, berseri wajah serta sihat tubuh badan dengan lebih mudah dan cepat?

Ramai Wanita Salah Faham Dengan 'DIET'Memang tidak dinafikan dengan melakukan ‘DIET’ yang betul, ia mampu mengembalikan bentuk badan yang langsing serta menyerikan wajah dengan cara yang lebih ‘natural’.
 Anda Nak Tahu Tak?

Kesemua rahsia-rahsia itu saya tunjukkan dalam sebuah ebook..


Teknik Menurunkan Berat Badan Untuk Wanita


Perhatian: Gambar di atas menggambarkan sebuah ebook berformat .pdf. Anda boleh membacanya dengan menggunakan perisian percuma Adobe Reader.

Anda sudah tahu anda perlu melakukan ’DIET’ namun anda tidak tahu bagaimana untuk memulakannya dan bagaimana untuk melakukannya dengan cara yang betul sekaligus memberi keputusan yang diharapkan.
Oleh itu apa yang bakal saya kongsikan kepada anda dalam Ebook Rahsia Diet Wanita adalah kaedah ’DIET’ yang betul serta merealisasikan impian anda untuk kelihatan langsing, sihat dan berseri..
Teknik mudah yang diiktiraf oleh semua pakar kesihatan.. Lihat sendiri apa kata mereka yang PAKAR!

"Rahsia Diet Wanita Memang Lengkap Untuk Anda Bermula!"


Syabas kepada penulis kerana berjaya menghasilkan produk yang berkualiti tinggi iaitu ebook rahsia diet wanita. Sepanjang 4 tahun penglibatan saya dalam bidang " fitness dan diet " dan juga " personal trainer " secara sambilan. Saya akui cara diet wanita sangat berbeza daripada lelaki dari segi kalori, kadar metabolisma badan, peratusan lemak utk mendapatkan badan yang ideal dan lain-lain faktor malahan peratusan obesiti di Malaysia menunjukkan wanita berada di tahap yang teruk


Ebook ini menerangkan cara mengira BMR (Basal Metabolic Rate) yang biasa saya caj RM 50 utk setiap pelanggan tetapi penulis ebook bagi formula mengira BMR dengan harga berpatutan (perlu diingatkan kalkulator BMR di sediakan di internet adalah tidak tepat). 


Di samping itu juga, ebook rahsia diet wanita ini juga memberi jadual makanan yang seimbang seperti karbohidrat, protein dan juga vitamin yang diperlukan oleh wanita untuk mencapai berat ideal dengan pantas.  


Perlu saya tegaskan pengambilan diet yang seimbang menyumbang 80% utk kesihatan tubuh kita tidak kira sama ada lelaki atau perempuan berbanding bersenam. Pengambilan kalori ada juga diterangkan di dalam ebook ini berdasarkan kadar metabolisme badan kita. Pengambilan kalori berdasarkan kadar metabolisme badan adalah rahsia mendapatkan berat badan idealtanpa perlu bersenam!!. 


Akhir sekali, saya selaku penulis ebook Formula Diet Extreme merasa kagum dengan ebook Rahsia Diet Wanita kerana terdapat banyak ilmu-ilmu baru yang saya perolehi daripada ebook ini.Asasindino

www.FormulaDietExtreme.com

Antara Rahsia-Rahsia Utama Yang Bakal Anda Perolehi Melalui Ebook Rahsia Diet Wanita..
Sebenarnya, dalam ebook ini ia padat dengan pelbagai informasi serta tips ’DIET’ yang betul. Oleh itu, mari saya bawa anda untuk melihat sebahagian daripada rahsia utama yang terkandung dalam ebook hebat ini.

Anda akan ketahui kenapa ada wanita senang untuk gemuk manakala ada juga susah?
Apa itu B _ _ dan B _ _? Ketahui dan mahirkan 2 perkara ini maka usaha ‘DIET’ anda tidak akan sia-sia.
10 faktor yang menentukan jumlah kalori yang diperlukan oleh badan. Ini penting untuk anda ketahui kerana lain badan lain pula kalorinya
5 teknik rahsia mengekalkan amalan makanan seimbang. Kalau tak tahu, maka sukar untuk melakukan ‘DIET’ yang sempurna
10 faktor kenapa usaha ‘DIET’ anda pasti gagal. Wajib untuk anda ketahui sebelum anda melakukan ‘DIET’ Jika tidak anda patut lupakan niat untuk kelihatan langsing.
Ketahui bagaimana perkiraan JPTS akan menentukan sama ada anda selamat atau tidak dalam ‘DIET’ Jadi apa itu JPTS?
5 jenis ___________ yang patut anda tahu. Ketahuinya maka ‘DIET’ anda merupakan ‘DIET’ yang sangat seimbang.
Ketahui apakah sumber terpenting untuk menurunkan berat badan? Rugi kalau tak tahu.
ADEK merupakan vitamin yang larut lemak. Apa ADEK ini? Apa Kegunaanya?
8 amalan pemakanan sihat. Ini wajib untuk anda ketahui.
Membongkar Rahsia ‘DIET’ tanpa ‘Exercise’.
Anda bakal ketahui tanpa menjalani ‘DIET’ yang betul anda mungkin akan berhadapan dengan 6 penyakit kronik. Ketahui apakah 6 penyakit tersebut!
Nisbah peratusan perempuan menghadapi masalah _________ adalah 3:1 berbanding lelaki pada julat umur 20-40 tahun. Jika anda dapat tanganinya kehidupan anda akan lebih sihat dan ceria.

Itu hanyalah sebahagian daripada kandungan yang ada dalam ebook hebat ini. Anda bakal dikongsikan dengan banyak lagi info ‘DIET’ melalui ebook ini.

Usaha ’DIET’ anda tidak menjadi sia-sia lagi!

Selepas anda membaca ebook ini anda akan faham apakah sebenarnya yang dikatakan tentang 'DIET' yang sebenar.
Dengan ini anda dapat menangkis segala kesalahfahaman anda mengenai ’DIET’ itu sendiri. Ini penting untuk anda perjelaskan kepada diri anda kerana tanpa pemahaman yang betul segala usaha ’DIET’ anda akan menjadi sia-sia belaka.

Tidak perlu mengambil masa yang lama untuk mengamalkannya!

1 comment:

  1. alamak!! doc deno minta deno naikkan berat badan la...

    ReplyDelete